Nieuws

Matisse D'Hondt verlengt overeenkomst

01-01-2021

Olsa Brakel legt jeugdtalent Matisse D’Hondt voor 2,5 jaar vast: “Wij willen een statement maken”

Olsa Brakel is zowel met de heropstart van de competitie bezig als met de verdere uitbouw van de club. Met het oog op de bekermatch van begin februari tegen Club Brugge worden twee oefenmatchen ingepland. Achter de schermen heeft geel-zwart het amper 18-jarige jeugdproduct Matisse D’Hondt beloond met een contract van 2,5 jaar. Ook verwacht Olsa dat het merendeel van de andere kernspelers de club trouw blijft. “We hebben als club goed geanticipeerd op de coronaproblematiek door tijdens het vorige tussenseizoen bepaalde spelers voor twee seizoenen vast te leggen”, merkt CEO Bart Vermeulen op.

D’Hondt mocht vorig seizoen al proeven van het grote werk en speelde zichzelf in de kijker tijdens de voorbereiding en eerste competitiematchen. Dat ontging ook het Brakelse bestuur niet. Beide partijen kwamen deze week tot een akkoord voor een contract van 2,5 jaar. “Met deze transfer willen we een statement maken. Zijn verlengd verblijf kadert volledig in het DNA van Olsa als familiale en ambitieuze club. Wij zijn hier niet alleen verheugd over, maar ook overtuigd om op deze ingeslagen weg verder te gaan. Mede gesterkt door corona, weten we dat dit het te bewandelen pad is om de toekomst van de club richting te geven”, vertelt Olsa-CEO Bart Vermeulen.

Doordat het overgrote deel van de huidige spelerskern in de zomer een contract voor twee seizoenen ondertekende, kan de club zich volop focussen op mogelijke versterkingen. “We hebben de afgelopen weken een shortlist van potentiële kandidaat-spelers opgemaakt. Corona zal het volgens mij makkelijker maken om gerichte transfers te doen om ons als ambitieuze tweedenationaler verder op de landkaart te zetten”, gaat Vermeulen verder.

Bekeren op woensdag of donderdag

Voor het bekertreffen tegen Club Brugge op woensdag 3 of donderdag 4 februari om 20.30u staan nog 17 groepstrainingen en twee oefenmatchen op het programma. “Wie onze tegenstanders op 17 en 24 januari worden, weten we nog niet. We zijn in gesprek met enkele clubs.”

2020 is het eerste actieve jaar als TVJO voor Kjell Vande Walle. Hij levert samen met zijn team schitterend werk en heeft als nieuwjaarsgeschenk overigens de volledige nieuwe kiné-ruimte ingericht. Ter bevordering van de individuele en kwalitatieve werking van de jeugdteams kocht de club, dankzij de inbreng van enkele sponsors, diverse toestellen en splinternieuwe materialen aan om verder te kunnen groeien. “In deze niet evidente tijden konden we zo toch de weg vooruit nemen”, aldus Vermeulen die erop staat om alle Olsa-medewerkers, vrijwilligers, opleiders, sponsors en supporters te bedanken voor hun massale steun het afgelopen jaar en met hen uitkijkt naar een fijne toekomst samen.