Nieuws

Interview Sebastiaan Cordie in My-pitch

09-05-2020
 
 
placed a quickpost.
06/05/2020 10u39

Humans of MyPitch: Sebastiaan Cordie (Olsa Brakel)

Wie zijn de 3 beste spelers waarmee je tot nog toe gespeeld hebt?

De beste speler is zonder twijfel Simon Savaete. Ik denk dat elke speler die met hem gespeeld heeft, kan beamen dat hij een fenomeen is. Niet graag voetballen, maar toch zo kunnen ballen… Dat is ongezien.

Daarnaast was ik ook erg onder de indruk van Janis Coppin (KM Torhout). We hadden 34 doelpunten op één seizoen en hij had er zestien van gemaakt. Hij heeft ons toen in derde nationale gehouden.

Ik heb met veel goede doelmannen gespeeld zoals Chris Cappelle en Dylan Ollevier. Dit seizoen speelde ik met Jasper Otte samen. Hij spant toch wel de kroon. Wat een wereldkeeper is dat.

Wie is bij uw ploeg voor jou de man van het seizoen?

De man van het seizoen is Kenneth Pauwels. Hij is de onzichtbare, maar onvervangbare schakel op het middenveld. Daarbovenop is hij ook nog eens assistenkoning.

Wat was tot nu toe het hoogtepunt uit je carrière?

Dat is de redding met KM Torhout vorig seizoen. We stonden 0-2 achter aan de rust tegen KVV Zelzate op de laatste speeldag. We moesten winnen om niet te zakken. We haalden in 20 minuten tijd die 0-2 op.

Wat was tot nu toe het dieptepunt uit je carrière?

De 0-5 pandoering tegen Pepingen-Halle het seizoen voordien zal ik niet snel vergeten. Hierdoor gingen we naar derde amateur.

Hoe blik je terug op het voorbije seizoen?

Indien we het seizoen hadden kunnen uitspelen, hadden we misschien wel op de tweede plaats kunnen eindigen. We moeten eerlijk zijn: we hebben het zelf weggegeven.

Welke wedstrijd van dit seizoen zal je nooit vergeten en waarom?

De wedstrijd op Ninove was erg speciaal. Het was een echte derby met 900 toeschouwers. We speelden geweldig, maar verloren wel. Wat een topsfeertje om in te voetballen.

Wat verwacht je van volgend seizoen?

Veel plezier en veel punten.