Nieuws

OLSA-jeugd sluit samenwerkingsverband met RSC Anderlecht

27-06-2023

Olsa Brakel sluit partnership met RSC Anderlecht: “Voor beide partijen is dit een win-win”

(Artikel uit "Het Nieuwsblad" door Freddy De Geest - dinsdag 27/06 om 14:05)

Olsa Brakel zet zijn ‘Let’s G(R)O(W)’-project extra in de verf en sluit een overeenkomst met RSC Anderlecht voor de komende drie jaar. De jarenlange samenwerking met SV Zulte Waregem wordt stopgezet.

Groot nieuws aan de Parkweg aan de vooravond van de voorbereiding op de nieuwe competitie, want de Brakelse leeuwen starten een partnership met RSC Anderlecht. De mascottes OLivia, SAm en IB Y zetten hun reis door Vlaanderen verder richting de hoofdstad. Olsa zet al jaren in op jeugdwerking en dat werpt vruchten af. In de twintigkoppige A-kern van de ploeg uit tweede afdeling A zitten er negen zelf opgeleide spelers. Het opleidingsteam in tweede provinciale is samengesteld uit 17- tot 19-jarigen, die door de club zijn opgeleid. Hiermee toont Olsa de koers die het in de toekomst wil varen. Directeur voetbal Thomas Schepens, Kjell Van de Walle (TVJO), jeugdmanager Franky De Zutter en hun team bouwen aan een zorgeloze toekomst aan de Parkweg.

“RSC Anderlecht bewijst dat zijn credo’s In youth we trust en Mens sana in corpore sano geen holle begrippen zijn in de voetbalwereld”, zegt CEO Bart Vermeulen. “Hun kijk op jeugdopleiding sluit heel dicht aan bij onze visie. Het bouwen aan een kwalitatieve infrastructuur, investeren in menselijk kapitaal met het juiste DNA en het vervullen van onze sociaal maatschappelijke rol in de samenleving voeren we hoog in het vaandel. We streven er naar om ieder lid een voetbal(t)huis te bieden. Door deze samenwerking brengen we extra verrijkende kennis naar onze club via gerichte clinics en workshops aangeboden door de technische staf van Anderlecht.”

Uniek
“We zijn ervan overtuigd dat we de kwaliteit van onze jeugdopleiding naar de toekomst toe nog meer kracht gaan bijzetten. De visie die Anderlecht erop nahoudt om onze IP-jeugdwerking gericht te gaan ondersteunen en regelmatig overleg te plegen met onze mensen, is vrij uniek. Onze focus gaat in eerste instantie naar de talenten binnen de club, maar we lonken ook naar talentvolle jongeren in de brede regio. Op die manier wordt de samenwerking met de Brusselse topclub een win-win. We houden er wel aan om Zulte Waregem te danken voor de fijne en jarenlange samenwerking, maar het was tijd voor iets nieuws”, besluit CEO Bart Vermeulen.