Nieuws

Jelle Geenens breekt zijn woord

21-04-2020

Bart Vermeulen (CEO Olsa Brakel): "Niemand veegt met Olsa Brakel de vloer aan, ook Ninove niet"

Gisterenavond laat lekte uit dat ASV Geel naar het BAS (Belgische Arbitragehof voor de Sport) trekt om alsnog een licentie voor het amateurvoetbal te bekomen. De promotie van Olsa naar tweede amateur is daardoor nog niet (helemaal) een feit. Voorts kwam ook aan het licht dat, ondanks een bindend akkoord met Olsa, Jelle Geenens zijn gegeven woord breekt en naar Ninove trekt. "Contractbreuk", foetert een zwaar misnoegde Brakelse CEO Bart Vermeulen.

Olsa mocht al tot twee keer toe juichen omwille van de licentieweigering voor ASV Geel, waardoor het alsnog naar tweede amateur kan promoveren. De Kempenaars blijven evenwel maar beroep aantekenen tegen die licentieweigering en grepen gisteren bij het BAS naar de allerlaatste reddingsboei. Niet dat plots alle financiële problemen er van de baan zijn, maar het geeft Geel wel de kans om nog maar eens tijd te rekken. Olsa kan nog maar eens nagelbijtend toekijken vanop de zijlijn, ook rond de evolutie van het recent failliet verklaarde Lokeren. "Hij lijkt me dat in het belang van iedere sportclub, snel duidelijkheid dient gecreëerd zodat iedereen het nieuwe seizoen gedegen kan voorbereiden."

Ook de overstap van flankverdediger Geenens naar Ninove die zopas uitlekte, ligt bij Olsa bijzonder zwaar op de maag. "We bereikten zes weken geleden al een akkoord met Geenens rond een contractverlenging. Vorige week nam ik met Geenens contact op en kreeg ik plots te horen dat er een andere club een bod had gedaan. Ik wees Jelle andermaal op ons akkoord en hij benadrukte nogmaals dat hij dat absoluut zou naleven. Afgelopen vrijdag kregen we dan plots te horen dat hij een andere keuze had gemaakt. Een schandalige zet van Ninove want zij wisten van ons akkoord met Geenens en hebben zelfs verzuimd om ons te informeren."

Laag bij de grond

Deze handelswijze druist in tegen elke ethische code en getuigt van geen respect, noch namens de speler in kwestie noch namens de concurrerende club. De spelletjes die bij deze transfer gespeeld zijn, zijn zo laag bij de grond. Niemand veegt de vloer aan met Olsa, ook een club als Ninove niet. Een dergelijke attitude behoort niet tot de normen en waarden die Olsa als sportclub wil uitdragen." Het kan misschien ideologisch klinken maar dergelijke handelwijze hoort niet thuis in een omgeving waar sport, vrije tijdsbesteding en fair-play, de hoofdingrediënten zijn om deze sport op lange termijn levendig en gezond te houden. Beide partijen zouden eens deftig voor de spiegel moeten staan", aldus een zwaar ontgoochelde Olsa-CEO Bart Vermeulen.